125 gr bloem
55 gr maïzena
5 eetlepels olie
1 losgeklopt ei
Water

Zeef de bloem en de maïzena in een kom en roer ze door elkaar.Roer en klop er met scheutjes tegelijk 4 1/2 dl water en 3 eetlepels van de olie door tot een glad beslag is ontstaan. Verhit een met heel weinig olie ingewreven koekenpannetje met een doorsnee van 15 cm. Schep 2 eetlepels van het beslag in het midden van het pannetje en zwenk dit in het rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt. Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt. Laat het loempiavel op een bord glijden en dek het af met een vochtige doek.
Bak loempiavellen tot al het beslag op is. Leg een loempiavel op het werkvlak. Leg er iets uit het midden een portie vulling op. Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling naar binnen en maak daarna een rolletje van het geheel, zodat de vulling helemaal is bedekt. Breng met een kwastje wat ei op de deegranden aan en plak ze stevig op elkaar.

1 eiwit, 50 gr. maïzena
200 gram gewone bloem
zout
water
olie
Roer de ingrediënten tot een dun beslag, iets dunner dan pannenkoekenbeslag. Roer er ook een paar eetlepels olie door heen. Maak een koekenpan met anti-aanbaklaag matig warm. Laat een beetje olie warm worden en schenk een flinke laag beslag in de pan. Wacht een paar seconden en giet dan het overtollige beslag uit de pan. Er blijft nu een dun laagje in de pan achter. Bak de koek langzaam aan één kant gaar, dus niet omdraaien. Laat de koek op een rek afkoelen en gebruik hem volgens recept.

Ingrediënten
Echte, maar moeilijk te maken loempiavellen
100 gram bloem, 20 gram maizena, Eiwit van 1
ei, 8 eetlepels water, beetje zout.

Bereiding vulling Loempia:
Stap 1: De kipfilet gaar koken in een bodempje water en daarna pluizen in dunne reepjes.
Stap 2: De kool, kousenband wassen en fijn snijden. De taugé wassen en laten uitlekken.
Stap 3: In een pan de olie verhitten en hierin de ui en knoflook eerst even fruiten. Voeg vervolgens de uitgeplozen kipfilet, kousenband, kool en taugé toe.
Stap 4: Op smaak brengen met zwarte peper, maggiblokjes, ketjap en selderij en het geheel roerbakken. Niet te lang roerbakken want de groente moet beetgaar blijven.
Bereiding flensjes Loempia:
Stap 1: De bloem zeven. Een kuiltje maken in de bloem en geklutste eieren toevoegen. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe, blijven roeren totdat er een glad beslag ontstaat.
Stap 2: De olie door het beslag roeren en in de koekenpan hele dunne flensjes bakken. De flensjes even apart leggen in een bord.
Stap 3: Plaats 1 volle eetlepel van de vulling op ieder flensje en sla de pannenkoeken dicht als een envelop.
Stap 4: Maak een papje van wat bloem en water (niet te dik) om hiermee de randen te bestrijken en daarna dicht te plakken.
Stap 5: Leg de loempia met de gevouwen kant naar beneden op een platte schaal.
Stap 6: Bak de loempia’s goudbruin in pan met ruime hoeveelheid hete olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.