Presentatie maandag 9 september: Gert Aalderink.

Aanvang: 19:45 (zaal open: 19:30)

Toen ik 8 jaar oud was ben ik begonnen met vissen houden. Bij ons in het dorp kon je een goudvis halen op dierendag bij de dierenspeciaalzaak in het dorp. De goudvis werd al snel ingeruild voor guppy’s. Ze werden in een bakje van 30 x 20 x 20 gezet. Al gauw kregen ze jongen en dat was het begin van mijn nieuwe passie. Op mijn 10de  kreeg ik een stel kempvissen op mijn verjaardag, daarmee begon mijn interesse te groeien. Al gauw had ik een eerste schuimnestje met na drie á vier dagen hele kleine ‘piertjes’ boven in het schuim. 

Toen begon de ellende voor mijn moeder. We hadden twee kachels in huis met een marmeren plaat er boven en die stond al gauw vol met weckflessen met in elk een jong kempvisje. Het lukte me om ze op een gegeven moment groot te brengen. Daarna heb ik zelfs jongen gehad bij de anemoonvisjes en rode zeepaardjes uit de Rode zee.

In 1996 ben ik gestopt met de hobby. Maar in 2012 ben ik weer begonnen met een bakje met Apistogramma’s. Mijn passie is om deze mooie vissen te kweken. Waarna ik ook andere vissen ging kweken.

Mijn lezing gaat over vissen uit Zuid-Amerika en hun kweek.  

Onze bijeenkomsten :

aanvang: 19:45 (zaal open: 19:30)

Zaal Hilde van Driezorg Zwolle de Havezate,

Ingang 2a
bij:
Gombertstraat 722,
8031 MK Zwolle.

Rij het parkeerterijn op tegenover de Ravelstraat.

De ingang is bij de brievenbussen. Er is geen bel, maar even op het raam kloppen. Kies de ingang (zie plattegrond).